Op de eerste zaterdag van augustus staan we elk jaar aan de start van Triatlon De Bres: een gezellig sportevenement bij onze buren en voor de meeste een prima opwarmer voor Oostmalle Kermis!

Dit jaar werd een uitzonderlijke editie. Door blauwalg werd al snel duidelijk dat er niet gezwommen mocht worden. Deze boodschap werd door veel van onze leden met toeters en vuurwerk gevierd ;) Niet iedereen had namelijk even goed getraind voor het zwemnummer. Sommige waterratten vonden het dan weer jammer, maar het zou dus een duatlon worden!

We hadden geluk met het weer: zonnetje, geen regen, misschien net iets te warm maar doenbaar! De supporters waren op post. Voor de start koos iedereen zorgvuldig zijn plaatsje uit in de wisselzone en konden we nog wat uitrusten in de schaduw. Tegen 17u15 trokken we naar de startlijn. Iedereen was er klaar voor: 3,5km lopen, 24km fietsen, 4km lopen!

Bij duatlon wordt er traditioneel heel snel gelopen tijdens run 1 en deze wedstrijd bleek hierop geen uitzondering te zijn. Met Jef, Nick en Brent hadden we een paar kleppers die mee vooraan het pak liepen. Iedereen van de 24 startende Cliffers zette zijn beste beentje voor en legde op eigen tempo vlotjes de eerste run af! Snel wisselen was de boodschap en hup de fiets op. Dit jaar moesten we drie keer (!) over de gevreesde voetgangersbrug. Hier was het telkens een race om vooraan te zitten. Het minste gaatje kon er immers al voor zorgen dat je de aansluiting met je fietsgroep verloor. Na 24km was het terug richting wissel en hopen dat er nog wat in de benen zat voor run 2. Voor Erik duurde het loopnummer spijtig genoeg wat langer: hij reed plat en moest de laatste 4km van zijn fietsnummer al wandelend doen, hij zette zijn race wel dapper verder! De tweede run was lastig, maar in de laatste 200 meter kon er bij de meeste nog wel een sprintje af voor de supporters :)

In de algemene einduitslag deden we het goed:
Nick werd eerste Cliffer op een mooie 6de plaats en ook Jeff kon zich nog in de top 10 nestelen op de 8ste plaats. Brent viel er net buiten (plaatsje 11) maar leverde zijn beste prestatie van het seizoen. Bij de vrouwen mocht Els op het podium. Ze werd derde bij de dames -40 na een knappe race. In dezelfde categorie werd Evi ook mooi 7de. Saskia viel net naast het podium en werd knap vierde bij de dames +40. Met Emma was ook de jeugd weer vertegenwoordigd! 

Het was een mooie editie, met knappe prestaties van al onze leden. Proficiat!
Een dikke dankjewel aan de supporters!


Login

Onthoud mij
White Cliffs of Malle vzw
Zetel: Hoogstraatsebaan 95, 2390 Malle
Ondernemingsnummer: 0685.489.201

Erkende sportvereniging

In samenwerking met

 
JFBConnect not found. Please reinstall.