Wie zijn de White Cliffs of Malle?

De 'White Cliffs of Malle' is een vereniging bestaande uit enthousiaste mensen uit Malle en omgeving die elkaar aanzetten om regelmatig samen te sporten - ieder op zijn niveau: groepsgevoel als motivator waarbij fysieke inspanningen gecombineerd worden met gezellige nabesprekingen.

Bestaan jullie al lang?

Het ontstaan van deze vereniging komt voort uit een jaarlijkse triatlonuitstap naar Hartley-Wintney, een verbroederingsgemeente van Malle in Groot-Brittanië. De organisatoren van de Lollepotters-triatlon werden in 2001, samen met wat enthousiastelingen, voor de eerste keer uitgenodigd om deel te nemen aan hun mini-triatlon. Dit groeide al snel uit naar een jaarlijks fijne uitstap welke gecombineerd werd met een sportief hoogtepunt. Na een aantal leuke edities en wat fantaseren tijdens het reizen, ontstond in 2008 bij deze groep sportievelingen de naam van een clubje, zijnde ‘The White Cliffs of Malle’.

Begin 2015 groeide echter bij een aantal leden en enkele andere sporters het idee om in eigen streek van deze club misschien iets meer te maken… Sindsdien zijn we traag maar gestaag gegroeid met gelijkgestemde sportievelingen die zich konden vinden in onze visie.

Komen jullie regelmatig bijeen?

Voor onze leden hebben we jaarlijks een zestal activiteiten die we met stip in de kalender aanduiden om als vereniging prominent aanwezig te zijn en in groep deel te nemen. Dit zijn allemaal sportieve evenementen uit de buurt waarbij we lokale organiserende clubs steunen door onze aanwezigheid.
Daarnaast hebben we een zeer actieve besloten Facebook groep waar onze leden wekelijks hun sportieve plannen met elkaar delen en die intensief gebruikt wordt om samen af te spreken zoals bv. zwemmen in open water, MTB-toertochten, wegritten, joggings, ...

Organiseren jullie dingen?

We organiseren doorheen het jaar voor onze leden zowel loop-, fiets- als zwemtrainingen om samen onze conditie te onderhouden. Daarnaast bieden we hen jaarlijks nog een wisselend aantal andere activiteiten, bijvoorbeeld een sportieve groepsactiviteit als opwarmer voor Salfen kermis, een ledenavond, een nachtelijke wandeling enz. De cursus Start to Mountainbike in samenwerking met de gemeente Malle is de eerste activiteit waar we onze kennis, kunde en groepsdynamiek met niet-leden delen.

Waarom is deze cursus aan te raden?

5 weken lang nemen we je ongedwongen mee op pad in de natuur van Malle en omstreken om met kleine stapjes je behendigheid op een fiets te verbeteren. We creëren een veilige leeromgeving waar gediplomeerde ervaringsdeskundigen je met raad en daad bijstaan om toe te werken naar een doel: met steun van de ganse groep een mountainbike toertocht uitrijden.

Kan iedereen meedoen?

Jazeker! Iedereen ouder dan 12 jaar die kan fietsen en goesting heeft om haar/zijn grenzen een beetje te verleggen, is meer dan welkom

Wat leren de deelnemers?

We leren je de basistechnieken zoals klimmen, dalen, bochten nemen, remmen, … .Maar ook een aantal technische aspecten van de mountainbike (positie op de fiets, banden, basisonderhoud, …) komen aan bod.

Moeten ze een uitrusting hebben?

Je hoeft enkel een veiligheidsvestje verplicht te hebben, een fietshelm en fiets kan je voor een kleine meerprijs via de gemeente Malle huren.

Waarom is mountainbike een goede sport?

Met een mountainbike verlaat je de verharde paden: het brengt je op avontuurlijke wijze op de mooiste plekken in je omgeving. Onderweg geniet je van een ultiem gevoel van vrijheid. Maar bovenal: samen mountainbiken staat garant voor gezelligheid en samenhorigheid: elkaar onderweg een handje helpen en stiekem aanzetten om toch dat laatste heuveltje nog op te fietsen.

UPDATE: de uitslag kan je hier vinden - we voegen ook nog veel foto's toe dus kijk regelmatig voor meer beeldmateriaal

En of we er stonden!

Niemand kon om de The White Cliffs of Malle heen kijken. In het peloton stonden we met 24 renners aan de start en ook in het veld waren nog 16 supporterende leden aanwezig.
Naast de knappe prestaties en de vele aanmoedigingen was het voor de club een zéér mooie dag om op terug te kijken. Ook de gloednieuwe tenues kregen veel bewonderende reacties van buitenstaanders.
De foto's van het blauwe legioen volgen hier...

Login

Onthoud mij
White Cliffs of Malle vzw
Zetel: Hoogstraatsebaan 95, 2390 Malle
Ondernemingsnummer: 0685.489.201

Erkende sportvereniging

In samenwerking met

 
JFBConnect not found. Please reinstall.